Dušené vepřové na řapíkatém celeru a hlívě ústřičné
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 1 cibuli
- 500 g vepřové plece
- 200 g hlívy ústřičné
- sůl
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- červená sladká paprika
- 1 lžíce vepřového sádla
- masový vývar
- Jíška:
- sádlo
- hladká mouka
Postup Dušené vepřové na řapíkatém celeru a hlívě ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli, hlívu a řapík nakrájíme. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli. Přidáme hlívu, řapíkatý celer a chvilku necháme dusit. Osolíme, posypeme kmínem a pepřem promícháme.
Přidáme maso, které na základu zprudka opečeme, posypeme červenou paprikou podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Přidáme jíšku necháme provařit a podáváme. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.