Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 větší kedlubna
- 3 mrkve
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml smetany 12%
- mléko dle potřeby
- lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- libeček
Postup Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu na kousky. Máslo rozpustíme a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu a osmažíme.
Když pustí zelenina vodu, osolíme a přidáme koření. Lehce podlijeme, jen aby se zelenina dusila. Když je zelenina poloměkká, přidáme mouku, rozmíchanou ve smetaně a hrášek.
Společně s moukou povaříme do měkka. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila. Hustotu upravíme mlékem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně česnekem a podáváme s vařenými brambory.