Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší kedlubna
3 mrkve
200 g mrazeného hrášku
1 cibule
3 stroužky česneku
200 ml smetany 12%
mléko dle potřeby
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu na kousky. Máslo rozpustíme a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu a osmažíme.

  2. Když pustí zelenina vodu, osolíme a přidáme koření. Lehce podlijeme, jen aby se zelenina dusila. Když je zelenina poloměkká, přidáme mouku, rozmíchanou ve smetaně a hrášek.

  3. Společně s moukou povaříme do měkka. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila. Hustotu upravíme mlékem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně česnekem a podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!