Babiččiny kedlubny na smetaně
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 kedlubny (menší)
- kousek másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- 3 bobkové listy
- špetka kari
- špetka soli
- 1 lžička citronové šťávy
Postup Babiččiny kedlubny na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme mouku (uděláme jíšku) do zlatova, podlijeme vývarem a vložíme kedlubny nakrájené na větší kostky (můžou být jako hranolky).
Přidáme bobkový list, špetku kari, špetku soli, citronovou šťávu a povaříme 20 minut na mírném ohni.
Zalijeme smetanou, krátce povaříme a dle chuti dosolíme. Podáváme s vařenými bramborami posypanými krájenou jarní cibulkou.