Babiččiny kedlubny na smetaně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 kedlubny (menší)
kousek másla
3 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
3 bobkové listy
špetka kari
špetka soli
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme mouku (uděláme jíšku) do zlatova, podlijeme vývarem a vložíme kedlubny nakrájené na větší kostky (můžou být jako hranolky).

  2. Přidáme bobkový list, špetku kari, špetku soli, citronovou šťávu a povaříme 20 minut na mírném ohni.

  3. Zalijeme smetanou, krátce povaříme a dle chuti dosolíme. Podáváme s vařenými bramborami posypanými krájenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!