Semolinový kinder řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
60 g třtinového cukru
1 lžíce oleje
65 g semolinové mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
20 g holandského kakaa
Náplň:
50 g změklého másla
med dle chuti
1 vanilkový cukr
130 g tvarohu nízkotučného ve vaničce
100 g ricotty

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

  2. V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.

  3. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.

  4. Po lžících přidáváme do vaječné směsi a zašleháme.

  5. Pečeme na plechu s pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 10 min.

  6. Po mírném zchladnutí otočíme korpus a opatrně sundáme papír.

  7. Vyšleháme máslo, med a vanilkový cukr, přidáme po lžících tvaroh s ricottou a mažeme na korpus. Buď polovinu korpusu namažeme, druhou přikryjeme a pak krájíme na řezy nebo rovnou krájíme na řezy a poté mažeme a spojujeme k sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!