Semolinový kinder řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 60 g třtinového cukru
- 1 lžíce oleje
- 65 g semolinové mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 20 g holandského kakaa
- Náplň:
- 50 g změklého másla
- med dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 130 g tvarohu nízkotučného ve vaničce
- 100 g ricotty
Postup Semolinový kinder řez
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.
V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.
Po lžících přidáváme do vaječné směsi a zašleháme.
Pečeme na plechu s pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 10 min.
Po mírném zchladnutí otočíme korpus a opatrně sundáme papír.
Vyšleháme máslo, med a vanilkový cukr, přidáme po lžících tvaroh s ricottou a mažeme na korpus. Buď polovinu korpusu namažeme, druhou přikryjeme a pak krájíme na řezy nebo rovnou krájíme na řezy a poté mažeme a spojujeme k sobě.