Tamarindové kuřecí nudličky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce rybí omáčky
- 15 g cukru
- 1 feferonka
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička granulovaného česneku – nemusí být
- 1 lžička chili – nemusí být
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky tamarindové pasty
- 150 ml kuřecího vývaru
- nať jarní cibulky – volitelné
- koriandrová nať – volitelné
Postup Tamarindové kuřecí nudličky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo nugety. Přidáme rybí omáčku, nadrobno nakrájenou feferonku a nasekaný česnek. Přidáme ještě citronovou kůru a granulovaný česnek. Zakapeme lžící oleje a necháme marinovat 20 minut.
Mezitím rozpustíme tamarindovou pastu v 50 ml horkého vývaru.
Marinované kuřecí maso opečeme dozlatova na lžíci rozpáleného oleje ve woku, asi 4 až 5 minut. Přidáme rozmíchanou tamarindovou pastu a kuřecí vývar. Promícháme, přivedeme k varu. Snížíme teplotu, pánev zakryjeme a maso dusíme 15 minut. Současně uvaříme rýži.
Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky (nebo nasekaným koriandrem).