Tamarindové kuřecí nudličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
1 lžíce rybí omáčky
15 g cukru
1 feferonka
2 lžičky strouhané citronové kůry
3 stroužky česneku
1 lžička granulovaného česneku – nemusí být
1 lžička chili – nemusí být
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky tamarindové pasty
150 ml kuřecího vývaru
nať jarní cibulky – volitelné
koriandrová nať – volitelné

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo nugety. Přidáme rybí omáčku, nadrobno nakrájenou feferonku a nasekaný česnek. Přidáme ještě citronovou kůru a granulovaný česnek. Zakapeme lžící oleje a necháme marinovat 20 minut.

  2. Mezitím rozpustíme tamarindovou pastu v 50 ml horkého vývaru.

  3. Marinované kuřecí maso opečeme dozlatova na lžíci rozpáleného oleje ve woku, asi 4 až 5 minut. Přidáme rozmíchanou tamarindovou pastu a kuřecí vývar. Promícháme, přivedeme k varu. Snížíme teplotu, pánev zakryjeme a maso dusíme 15 minut. Současně uvaříme rýži.

  4. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky (nebo nasekaným koriandrem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!