Huspeninová srdíčka
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 velká bulva syrové červené řepy (cca 400 g)
- 1 uvařené kuřecí prso
- 1 malá cibule
- 1 sáček sypké želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 60 ml octa
- vykrajovátko ve tvaru srdíčka
Postup Huspeninová srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso. Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce, ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přilijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.
Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme. Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.
Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar. Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem.
Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky. Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.