Huspeninová srdíčka

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 velká bulva syrové červené řepy (cca 400 g)
1 uvařené kuřecí prso
1 malá cibule
1 sáček sypké želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
200 ml kuřecího vývaru
60 ml octa
vykrajovátko ve tvaru srdíčka

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu nasypeme do teplého vývaru a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a uvařené kuřecí maso. Řepu oloupeme a do hlubší mísy, nebo hrnce, ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přilijeme vývar s želatinou a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

  3. Do rozmixované směsi přidáme ocet, cibuli a maso a vše vařečkou promícháme. Nalijeme do vyšší nádoby obdélníkového tvaru a dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.

  4. Poté huspeninu vyklopíme na kuchyňské prkýnko a vykrajovátkem vykrojíme potřebný tvar. Podáváme se sterilovaným křenem a čerstvým pečivem.

  5. Zbylé kousky, které nám zůstanou po vykrajování, nakrájíme na kostičky. Na talíři, nebo v misce posypeme drobně nakrájenou cibulí a podle chuti zakápneme octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!