Semolínový rychlodort
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku semolínové mouky
- 3 lžíce medu
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku řepkového oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 1 tvaroh ve vaničce
- 1 ricotta
- 1 vysokoprocentní čokoláda
Postup Semolínový rychlodort
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy těsto mělo ok, takže jsem nikdy neředila. Do těsta přidáme kousky nasekané čokolády.
Těsto vylijeme do dortové formy o průměru 26 cm, která musí být vymazaná a vysypaná anebo použijeme pečící papír. Pečeme cca 45 min, záleží na troubě.
Mezitím vymícháme krém z ricotty a tvarohu, přidáme rozdrcenou vysokoprocentní čokoládu a dáme na chvilku ztuhnout do lednice.
Vychladlý korpus uprostřed rozkrojíme a pomažeme polovinou krému, druhou polovinou krému pomažeme vršek dortíku a pokud se povede i okraje. Posypeme čím kdo chce. Já použila rozdrcené sušenky Lotus, které moc zdravé nejsou, ale opět kvůli dětem a manželovi. Super bude také posypat rozdrcenou čokoládou, oříšky, či ovocem, záleží na vaši představivosti a chuti. Dáme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice a můžeme podávat.