Semolínový rychlodort

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku semolínové mouky
3 lžíce medu
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku řepkového oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
Krém:
1 tvaroh ve vaničce
1 ricotta
1 vysokoprocentní čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 160 stupňů.

  2. Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy těsto mělo ok, takže jsem nikdy neředila. Do těsta přidáme kousky nasekané čokolády.

  3. Těsto vylijeme do dortové formy o průměru 26 cm, která musí být vymazaná a vysypaná anebo použijeme pečící papír. Pečeme cca 45 min, záleží na troubě.

  4. Mezitím vymícháme krém z ricotty a tvarohu, přidáme rozdrcenou vysokoprocentní čokoládu a dáme na chvilku ztuhnout do lednice.

  5. Vychladlý korpus uprostřed rozkrojíme a pomažeme polovinou krému, druhou polovinou krému pomažeme vršek dortíku a pokud se povede i okraje. Posypeme čím kdo chce. Já použila rozdrcené sušenky Lotus, které moc zdravé nejsou, ale opět kvůli dětem a manželovi. Super bude také posypat rozdrcenou čokoládou, oříšky, či ovocem, záleží na vaši představivosti a chuti. Dáme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!