Kapustičková polévka z Brna
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g kapustiček
- 20 g celeru
- 1 menší mrkev
- 3 pórky (kolečka + trochu “listí“)
- 4 keříková rajčata
- 1 cibule (větší)
- 4 stroužky česneku
- ½ ČL mletého pepře
- sůl
Postup Kapustičková polévka z Brna
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Celeru jen plátek. Kapustičky, česnek a keříková rajčata překrojíme na půl. Vše lehce orestujeme na sádle a dáme do jiné misky.
V tomto okamžiku je dobré znečištěné sádlo vylít a kastrůlek očistit. Následně dáme lžíci nového sádla a orestujeme ještě nakrájenou cibuli. Poté vložíme všechnu orestovanou zeleninu a zalejeme horkou vodou z konvice. Osolíme a okořeníme dle chuti.
Můžeme (ale nutně nemusíme) použít i kostku zeleninového bujónu. Vaříme cca 45 minut. Následně vyjmeme celer a listí z pórku.