Moje omáčka z medvědího česneku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 PL oleje
3 PL hladké mouky
600 ml mléka
100-150 ml šlehačky
sůl
špetka muškátového oříšku
pepř
vývar alebo voda
3-4 hrsti medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Listy cesnaku preberieme, umyjeme vo viacerých vodách a pokrájame.

  2. Na oleji speníme múku, osmažíme, zalejeme mliekom a prevaríme za stáleho miešania. Osolíme, okoreníme, pridáme vývar z kocky - môžeme vynechať.

  3. Potom vlejeme šľahačku, prevaríme a vhodíme posekané listy, premiešavame asi 1-2 minúty na najslabšom stupni.

  4. Podľa požadovanej hustoty pridávame mlieko -vývar.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!