Kapustičková polévka s cizrnou a houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g kapustiček
1 hrnek uvařené cizrny
hrst sušených hub
100 g pikantní klobásy (možné vynechat)
1 střední cibule
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
zeleninový vývar
2 lžičky sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Z kapustiček odřízneme košťálky, je-li třeba, odstraníme vrchní listy, důkladně omyjeme a rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přihodíme houby, krátce orestujeme a posypeme moukou. Připravíme světlou jíšku, přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a hned zalijeme vývarem. Prošleháme a přivedeme k varu.

  2. Do vařícího základu vložíme kapustičky a vaříme cca 15-20 minut. Pět minut před koncem přidáme cizrnu, kolečka klobásy a společně dovaříme.

  3. Dochutíme pepřem a doplníme nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!