Kapustičková polévka s cizrnou a houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g kapustiček
- 1 hrnek uvařené cizrny
- hrst sušených hub
- 100 g pikantní klobásy (možné vynechat)
- 1 střední cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- zeleninový vývar
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petržel
Postup Kapustičková polévka s cizrnou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Z kapustiček odřízneme košťálky, je-li třeba, odstraníme vrchní listy, důkladně omyjeme a rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přihodíme houby, krátce orestujeme a posypeme moukou. Připravíme světlou jíšku, přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a hned zalijeme vývarem. Prošleháme a přivedeme k varu.
Do vařícího základu vložíme kapustičky a vaříme cca 15-20 minut. Pět minut před koncem přidáme cizrnu, kolečka klobásy a společně dovaříme.
Dochutíme pepřem a doplníme nakrájenou petrželkou.