Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g růžičkové kapusty
- 100 g mrkve
- 100 g řapíkatého celeru
- 100 g pórku
- 40 g másla
- 2 stroužky česneku
- 60 g červené čočky
- 1 lžíce hladké mouky
- cca 1 l vývaru
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ
- osmažená slanina nebo krutony
- dle chuti petrželku, lístky celeru...
Postup Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme dosklovata na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme.
Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut.
Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru.
Podáváme s nasucho osmaženou slaninou nebo opečenými krutony.