Roláda s mramorovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
6 lžic pískového cukru
1 lžička jedlé sody
3,5 lžíce práškového kakaa
3 lžíce polohrubé mouky
Krém:
200 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 žloutek
250 g másla
1 vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
2,5 lžíce práškového kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu do pěny zamícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.

  2. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřely rozpuštěným tukem.

  3. Plát pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 až 20 minut. Ještě teplý plát srolujeme i s podkladovým papírem.

  4. Krém: z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, po zchladnutí vmícháme žloutek. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a potom po částech zašleháme vychladlou kaši.

  5. Krém rozdělíme na 2 poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem.

  6. Vychladlý plát rozvineme, potřeme bílým krémem na něj pak rozetřeme tmavý. Špejlí krém několikrát projedeme, aby se propojily a udělaly mramorování.

  7. Roládu srolujeme a necháme pořádně ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!