Roláda s mramorovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic pískového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 3,5 lžíce práškového kakaa
- 3 lžíce polohrubé mouky
- Krém:
- 200 ml mléka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 žloutek
- 250 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2,5 lžíce práškového kakaa
Postup Roláda s mramorovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu do pěny zamícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.
Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřely rozpuštěným tukem.
Plát pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 až 20 minut. Ještě teplý plát srolujeme i s podkladovým papírem.
Krém: z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, po zchladnutí vmícháme žloutek. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a potom po částech zašleháme vychladlou kaši.
Krém rozdělíme na 2 poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem.
Vychladlý plát rozvineme, potřeme bílým krémem na něj pak rozetřeme tmavý. Špejlí krém několikrát projedeme, aby se propojily a udělaly mramorování.
Roládu srolujeme a necháme pořádně ztuhnout.