Vepřová plec v paprikové omáčce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 1 větší cibule
- 1/2 pórku
- 2 čerstvé papriky - měla jsem červenou a žlutou
- 3 stroužky česneku
- 3 cherry rajčátka
- 1 celá lahůdková cibule
- masový vývar
- 50 ml smetany na šlehání na zjemnění omáčky
- 1-2 lžičky cukru
- 1 lžička Country koření
- 1 lžíce jíšky - (hladká mouka + olej)
- pepř
- sůl
Postup Vepřová plec v paprikové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec omyjeme, vysušíme, osolíme a posypeme Country kořením.
Do PH dáme nahrubo nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, nahrubo nakrájené papriky a rajčata, pórek a lahůdkovou cibulku nakrájíme na špalíky, zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem a dáme vařit na 3 hodiny.
Mezi tím si uděláme jíšku z mouky a oleje, necháme jí vychladit.
Po uplynutí doby vyndáme maso na prkénko a všechno ostatní rozmixujeme, dáme na plotýnku zahustíme jíškou, dochutíme cukrem, solí, kořením.
Zredukujeme na množství omáčky, kolik potřebujeme.
Maso vcelku nakrájíme na úhledné plátky a dáme do omáčky, zjemníme smetanou na šlehání, převaříme a hotovo.