Vepřová plec v paprikové omáčce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g vepřové plece
1 větší cibule
1/2 pórku
2 čerstvé papriky - měla jsem červenou a žlutou
3 stroužky česneku
3 cherry rajčátka
1 celá lahůdková cibule
masový vývar
50 ml smetany na šlehání na zjemnění omáčky
1-2 lžičky cukru
1 lžička Country koření
1 lžíce jíšky - (hladká mouka + olej)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec omyjeme, vysušíme, osolíme a posypeme Country kořením.

  2. Do PH dáme nahrubo nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, nahrubo nakrájené papriky a rajčata, pórek a lahůdkovou cibulku nakrájíme na špalíky, zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem a dáme vařit na 3 hodiny.

  3. Mezi tím si uděláme jíšku z mouky a oleje, necháme jí vychladit.

  4. Po uplynutí doby vyndáme maso na prkénko a všechno ostatní rozmixujeme, dáme na plotýnku zahustíme jíškou, dochutíme cukrem, solí, kořením.

  5. Zredukujeme na množství omáčky, kolik potřebujeme.

  6. Maso vcelku nakrájíme na úhledné plátky a dáme do omáčky, zjemníme smetanou na šlehání, převaříme a hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!