Kulaté masíčko
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g kvalitního mletého hovězího masa
- 1 větší cibule
- mléko
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej nebo sádlo
Postup Kulaté masíčko
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme jemně nasekanou cibuli a cca 1 až 1,5 dcl mléka. Směs dobře promícháme nebo prošleháme a necháme v chladnu odležet.
Ze směsi uděláme 9 nebo 10 placiček ve tvaru karbanátků (raději nižších) a obalíme je ve hladké mouce. Postupně je osmažíme po obou stranách v kastrólu s nepřilnavým povrchem (nemusí být zcela propečené).
Vyndáme a do výpeku přidáme mléko a povaříme. Přisolíme, eventuálně přidáme trochu worchesteru nebo sojové omáčky a provaříme. Chceme-li mít více šťávy, přidáme více mléka a kousek másla. Do šťávy vložíme kulaté masíčko a necháme přejít varem.
Podáváme s rýží, posypanou kořením kari nebo s bramborovou kaší a okurkovým salátem nebo kyselou okurkou.