Kulaté masíčko

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g kvalitního mletého hovězího masa
1 větší cibule
mléko
sůl
pepř
hladká mouka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme jemně nasekanou cibuli a cca 1 až 1,5 dcl mléka. Směs dobře promícháme nebo prošleháme a necháme v chladnu odležet.

  2. Ze směsi uděláme 9 nebo 10 placiček ve tvaru karbanátků (raději nižších) a obalíme je ve hladké mouce. Postupně je osmažíme po obou stranách v kastrólu s nepřilnavým povrchem (nemusí být zcela propečené).

  3. Vyndáme a do výpeku přidáme mléko a povaříme. Přisolíme, eventuálně přidáme trochu worchesteru nebo sojové omáčky a provaříme. Chceme-li mít více šťávy, přidáme více mléka a kousek másla. Do šťávy vložíme kulaté masíčko a necháme přejít varem.

  4. Podáváme s rýží, posypanou kořením kari nebo s bramborovou kaší a okurkovým salátem nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!