Sejkory

Recepty, Minutky

Suroviny

2 větší brambory
2 vejce
tvrdý sýr
salám
párek
klobása (dle chuti a co dům dal)
sůl
pepř
majoránka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Mezitím můžeme rozpálit pánev, nalít olej a nasypat polovinu strouhaných brambor. Obracečkou utlačíme do rovné placky.

  3. Osolíme, opepříme a rozdrtíme majoránku. Dle fantazie a chuti můžeme přidat česnek nebo jiné koření.

  4. Zatímco se bude smažit jedna strana placky, nakrájíme salám a nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozkvedláme.

  5. Jakmile je jedna strana osmažená dozlatova, otočíme a na osmaženou stranu nalijeme vejce, posypeme salámem a nakonec sýrem.

  6. Zakryjeme pokličkou a necháme ještě chvíli smažit, když je sýr roztavený, je i spodní strana osmažená.

  7. Hotovou sejkoru přesuneme na talíř a hned se do ní pustíme, nejlepší je teplá:) A hlavně je to mooooc jednoduché a rychlé:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!