Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 350 g skopového masa
- 1 velká cibule
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- sůl
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- voda
- 1 svazek čerstvého špenátu nasekat nadrobno
- 150 ml sladké smetany
- olej
Postup Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso si ocistime, odblanime a pokrajame na mensie kusky. Vo woku zohrejeme olej a orestujeme do makka nadrobno nakrajanu cibulu.
Pridame kurkumu a mlety koriander. Pridame pokrajane maso a restujeme, kym sa nezatiahne. Osolime a pridame sojovu omacku. Dobre premiesame.
Podlejeme poharom vody a varime na slabom ohni, prikryte 1 hodinu. Treba stavu kontrolovat a ak sa nam vyvari, podlievame horucou vodou.
Ak je maso po hodine varenia makka, pridame nasekany spenat, premiesame, prikryjeme a 1-2 minutky nechame prehriat.
Pridame smotanu, premiesame a zakryte dalsich 5 minut povarime na slabom ohni. Masko som podavala s dusenou ryzou.