Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

350 g skopového masa
1 velká cibule
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
sůl
1 lžíce tmavé sojové omáčky
voda
1 svazek čerstvého špenátu nasekat nadrobno
150 ml sladké smetany
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso si ocistime, odblanime a pokrajame na mensie kusky. Vo woku zohrejeme olej a orestujeme do makka nadrobno nakrajanu cibulu.

  2. Pridame kurkumu a mlety koriander. Pridame pokrajane maso a restujeme, kym sa nezatiahne. Osolime a pridame sojovu omacku. Dobre premiesame.

  3. Podlejeme poharom vody a varime na slabom ohni, prikryte 1 hodinu. Treba stavu kontrolovat a ak sa nam vyvari, podlievame horucou vodou.

  4. Ak je maso po hodine varenia makka, pridame nasekany spenat, premiesame, prikryjeme a 1-2 minutky nechame prehriat.

  5. Pridame smotanu, premiesame a zakryte dalsich 5 minut povarime na slabom ohni. Masko som podavala s dusenou ryzou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!