Pecene foul (bob obecny)
Recepty, LuštěninySuroviny
- sušený bob zahradní (viz. odkaz)
- římský kmín
- citrónová sůl (nebo citrónová stává)
- sůl
- hladkolista petrželka
Postup Pecene foul (bob obecny)
Postup přípravy receptu
-
Sušené boby namočíme přes noc do vody (můžeme přidat trochu sody, není to však nutné). Druhý den vodu slijeme, dáme čistou, přivedeme k varu, poté vložíme do trouby a při 130°C cca 2,5-3,5 hodiny pečeme do měkka (slupka nezměkne, pouze vnitřek bobu).
Boby můžeme i běžně vařit jako jiné luštěniny, ale z trouby jsou chutnější. Při pečení či vaření změní barvu, zhnědnou. Po upečení slijeme zbývající tekutinu.
Při servírovaní fazole nesolíme, posypeme citronovou solí nebo pokapeme citronovou šťávou a posypeme římským kmínem a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, který vymačkáme, slupku vyhodíme. Podáváme vlažné.