Asijské kuřecí nudličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

olej
4 kuřecí prsní řízky
2 lžíce solamylu
2 lžíčky koření Čína
sůl
lžíce cukru
1/2 pórku – půlkolečka (asi 10 cm zelené části)
2 hrsti bílého zelí – nudličky
3 cm zázvoru
1 mrkev – jemné nudličky
4 stroužky česneku - plátky
hrst arašídů – velká hrst
dobrá sójová omáčka
ostrá chilli omáčka
2 lžíce vody
2 lžičky solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme solamyl a koření na čínu.

  2. Ve směsi obalíme kuře nakrájené na nudličky a osmažíme ze všech stran v pánvi ve vrstvě oleje (raději nadvakrát).

  3. Maso vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku. Osolíme.

  4. Teď už je to rychlovka: pokud je oleje moc, trochu slijeme, do rozehřátého přidáme cukr a počkáme, až se začne rozpouštět. Přidáme zeleninu a arašídy, promícháme. Zakápneme sojovkou a chilli omáčkou. Zahustíme solamylem rozmíchaným s vodou. (Chceme, aby zelenina zůstala křupavá, takže dokončení je opravdu záležitostí chvilinky). Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!