Vietnamský salát s kuřecím masem a zeleninou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 mrkev
- 1 střední mladá kedlubna
- 10 cm kousek bílé ředkve nebo 1 kulatou
- 1 ks kuřecího prsa
- 1/2 citrónu
- 3 lžíce pražených nesolených arašídů
- 1 lžičku rybí omáčky
- 2 lžičky sezamových semínek
- 5 lžiček cukru
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup Vietnamský salát s kuřecím masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit kuřecí prso a zatím očistíme a nastrouháme zeleninu. Každou zvlášť na julienne nudličky (na struhadle julienne, škrabkou nebo hrubém slzičkovém struhadle). Do každé misky se zeleninou dáme 1 lžičku soli,1 lžičku cukru a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet, zelenina tak pustí přebytečnou vodu a změkne na skus.
V misce připravíme dresing z citrónové šťávy, 2 lžiček cukru a 1 lžičky rybí omáčky, promícháme a necháme stranou. Uvařené kuřecí prso necháme trochu vychladnout a pomocí vidličky natrháme na vlákna, pak necháme úplně vychladit na chvilku v chladničce.
Odleženou zeleninu zalijeme studenou vodou a poté důkladně vymačkáme. Vložíme všechnu do větší misky, pokapeme 1 lžičkou rýžového octa, přidáme kuřecí maso a vše promícháme. Přidáme dresing, ještě promícháme a rozdělíme na porce. Každou porci posypeme arašídy, sezamem a kdo má rád, i koriandrem.