Vietnamský salát s kuřecím masem a zeleninou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 mrkev
1 střední mladá kedlubna
10 cm kousek bílé ředkve nebo 1 kulatou
1 ks kuřecího prsa
1/2 citrónu
3 lžíce pražených nesolených arašídů
1 lžičku rybí omáčky
2 lžičky sezamových semínek
5 lžiček cukru
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kuřecí prso a zatím očistíme a nastrouháme zeleninu. Každou zvlášť na julienne nudličky (na struhadle julienne, škrabkou nebo hrubém slzičkovém struhadle). Do každé misky se zeleninou dáme 1 lžičku soli,1 lžičku cukru a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet, zelenina tak pustí přebytečnou vodu a změkne na skus.

  2. V misce připravíme dresing z citrónové šťávy, 2 lžiček cukru a 1 lžičky rybí omáčky, promícháme a necháme stranou. Uvařené kuřecí prso necháme trochu vychladnout a pomocí vidličky natrháme na vlákna, pak necháme úplně vychladit na chvilku v chladničce.

  3. Odleženou zeleninu zalijeme studenou vodou a poté důkladně vymačkáme. Vložíme všechnu do větší misky, pokapeme 1 lžičkou rýžového octa, přidáme kuřecí maso a vše promícháme. Přidáme dresing, ještě promícháme a rozdělíme na porce. Každou porci posypeme arašídy, sezamem a kdo má rád, i koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!