Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g bůčku bez kostí (s kůží)
- 4 vejce
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 60 g cukr krupice
- 50 ml rybí omáčky
- 300 ml vody z kokosu (ne mléko)
- olej
- pepř
- sůl
- 1 feferonka (nemusí být)
Postup Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.
Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku, česnek, rybí omáčku a vše promícháme, aby se každý kousek obalil. Dáme do lednice tak na půl hodiny uležet. Když je čas, tak i déle, já nechala přes noc.
Na pánvi na trošce oleje necháme zkaramelizovat cukr. Až je krásně zlatý, přidáme uležené maso a chvíli restujeme. Pak přidáme vodu z kokosu, přendáme do pomalého hrnce a pomalíme na high 4 hodiny.
Asi hodinu před koncem přidáme oloupaná vejce.
Když je maso měkké, je hotovo. Můžeme ještě dochutit trochou rybí omáčky a pepřem.
Hotový pokrm přizdobíme něčím zeleným a servírujeme s rýží nebo se dá konzumovat i jen s chlebem.