Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu)

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g bůčku bez kostí (s kůží)
4 vejce
2 šalotky
3 stroužky česneku
60 g cukr krupice
50 ml rybí omáčky
300 ml vody z kokosu (ne mléko)
olej
pepř
sůl
1 feferonka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.

  2. Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku, česnek, rybí omáčku a vše promícháme, aby se každý kousek obalil. Dáme do lednice tak na půl hodiny uležet. Když je čas, tak i déle, já nechala přes noc.

  3. Na pánvi na trošce oleje necháme zkaramelizovat cukr. Až je krásně zlatý, přidáme uležené maso a chvíli restujeme. Pak přidáme vodu z kokosu, přendáme do pomalého hrnce a pomalíme na high 4 hodiny.

  4. Asi hodinu před koncem přidáme oloupaná vejce.

  5. Když je maso měkké, je hotovo. Můžeme ještě dochutit trochou rybí omáčky a pepřem.

  6. Hotový pokrm přizdobíme něčím zeleným a servírujeme s rýží nebo se dá konzumovat i jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!