Vepřové po indonésku s rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na vepřové a omáčku:
5 PL rostlinného oleje
500 g vepřové panenky
1 lžička zázvoru (v prášku)
2 polévková lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce sójové omáčky
5 polévkových lžic sladké sójové omáčky
375 ml vody
1 větší cibule (nakrájená na větší kousky)
3 namačkané stroužky česneku
malinko chilli (v prášku) (jak uznáte za vhodné)
1 PL šťávy z citronu
Na rýži:
máslo
rýže
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na vepřové a omáčku: Maso nakrájíme na kostičky. Vhodíme ho do misky, polijeme sójovou omáčkou a promícháme. Přisypeme mouku smíchanou se zázvorem, opět promícháme a necháme 30 minut odstát.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm z prudka osmahneme. Přihodíme cibuli a česnek a promícháme. Přilijeme sladkou sójovou omáčku a naředíme vodou (podle chuti). Přidáme chili a 5 minut vaříme. Nakonec přilijeme šťávu z citronu a ještě 1 minutu vaříme.

  3. Na rýži: Připravíme si propláchnutou rýži do misky a vodu uvaříme ve varné konvici. Poměr je 2 hrnečky rýže na 4 hrnečky vody.

  4. V hrnci si rozpálíme máslo a rýži na něm usmahneme. Zalijeme vodou z konvice (opatrně, prská to), osolíme (podle chuti) a vaříme 20 minut resp. do té doby, než se voda vsákne. Odstavíme hrnec a necháme rýži dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!