Vepřové po indonésku s rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Na vepřové a omáčku:
- 5 PL rostlinného oleje
- 500 g vepřové panenky
- 1 lžička zázvoru (v prášku)
- 2 polévková lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 5 polévkových lžic sladké sójové omáčky
- 375 ml vody
- 1 větší cibule (nakrájená na větší kousky)
- 3 namačkané stroužky česneku
- malinko chilli (v prášku) (jak uznáte za vhodné)
- 1 PL šťávy z citronu
- Na rýži:
- máslo
- rýže
- voda
- sůl
Postup Vepřové po indonésku s rýží
Postup přípravy receptu
-
Na vepřové a omáčku: Maso nakrájíme na kostičky. Vhodíme ho do misky, polijeme sójovou omáčkou a promícháme. Přisypeme mouku smíchanou se zázvorem, opět promícháme a necháme 30 minut odstát.
Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm z prudka osmahneme. Přihodíme cibuli a česnek a promícháme. Přilijeme sladkou sójovou omáčku a naředíme vodou (podle chuti). Přidáme chili a 5 minut vaříme. Nakonec přilijeme šťávu z citronu a ještě 1 minutu vaříme.
Na rýži: Připravíme si propláchnutou rýži do misky a vodu uvaříme ve varné konvici. Poměr je 2 hrnečky rýže na 4 hrnečky vody.
V hrnci si rozpálíme máslo a rýži na něm usmahneme. Zalijeme vodou z konvice (opatrně, prská to), osolíme (podle chuti) a vaříme 20 minut resp. do té doby, než se voda vsákne. Odstavíme hrnec a necháme rýži dojít.