Piškotové řezy tvarohovo-jahodové se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 6 PL cukru krystal
- 6 PL hladká mouka
- 1/2 prášku do pečiva
- krém:
- 500 g tvarohu
- 3 PL smetany pochoutkové
- 3 PL cukr moučka
- 1 želatina čirá
- citronová kůra
- citronová šťáva (ze 2 citronů)
- 6 PL meruňkové marmelády
- 3 balíčky piškotů dlouhých
- 250 g jahody čerstvé
- poleva:
- 300 ml šlehačka
- 2 PL cukr
- 2 balíček ztužovače smetafix
- sirup bezový na namáčení piškotů
Postup Piškotové řezy tvarohovo-jahodové se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem míchejte do pěny 6 minut ručním mixérem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme 15 minut.
Upečený nechte vychladit na mřížce. Připravte si krém: podle návodu na sáčku si připravte želatinu. Tvaroh smíchejte s cukrem a smetanou. Přidejte šťávu i kúru z citronu a nakonec vše smíchejte se želatinou.
Krém dejte do ledničky zchladnout. Na vychladlý korpus natřete povidla a dejte polovinu tvarohového krému. Bazový sirup si nechte mírně zahřát a namáčejte do něj piškoty a ukládejte je řeznou hranou na vrch na krém.
Když budete mít všechny piškoty položené, tak je potřete povidly a znovu pokračujte piškoty namočenými do sirupu a pokládejte je břichem dolů.
Povrch piškotů potřete povidly a položte na ně druhou část krému. Na krém položte po délce pokrájené jahody.
Hotový koláč dejte do ledničky, aby se vše spojilo a ztuhlo. Druhý den si připravte šlehačku a potřete povrch šlehačkou a ozdobte jahodami. Šlehačku, cukr, Smetafix umíchejte na tvrdou hmotu.