Piškotové řezy tvarohovo-jahodové se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
6 PL cukru krystal
6 PL hladká mouka
1/2 prášku do pečiva
krém:
500 g tvarohu
3 PL smetany pochoutkové
3 PL cukr moučka
1 želatina čirá
citronová kůra
citronová šťáva (ze 2 citronů)
6 PL meruňkové marmelády
3 balíčky piškotů dlouhých
250 g jahody čerstvé
poleva:
300 ml šlehačka
2 PL cukr
2 balíček ztužovače smetafix
sirup bezový na namáčení piškotů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem míchejte do pěny 6 minut ručním mixérem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme 15 minut.

  2. Upečený nechte vychladit na mřížce. Připravte si krém: podle návodu na sáčku si připravte želatinu. Tvaroh smíchejte s cukrem a smetanou. Přidejte šťávu i kúru z citronu a nakonec vše smíchejte se želatinou.

  3. Krém dejte do ledničky zchladnout. Na vychladlý korpus natřete povidla a dejte polovinu tvarohového krému. Bazový sirup si nechte mírně zahřát a namáčejte do něj piškoty a ukládejte je řeznou hranou na vrch na krém.

  4. Když budete mít všechny piškoty položené, tak je potřete povidly a znovu pokračujte piškoty namočenými do sirupu a pokládejte je břichem dolů.

  5. Povrch piškotů potřete povidly a položte na ně druhou část krému. Na krém položte po délce pokrájené jahody.

  6. Hotový koláč dejte do ledničky, aby se vše spojilo a ztuhlo. Druhý den si připravte šlehačku a potřete povrch šlehačkou a ozdobte jahodami. Šlehačku, cukr, Smetafix umíchejte na tvrdou hmotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!