Zeleninové sabdží

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 cuketa
3 brambory
pár žampionů
zelené fazolky
1/4 bílého hlávkového zelí
1 cibule (malá)
2 stroužky česneku
2 rajčata (nebo 2 lžičky rajčatového protlaku)
Koření:
1 lžíce indického kari
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžička chilli (drceného nebo čerstvá chilli paprička)
1 lžička celé hnědé hořčice (nemusí být)
olej (v Indii se používá Ghí)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak.

  2. Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme.

  3. Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!