Zeleninové sabdží
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 cuketa
- 3 brambory
- pár žampionů
- zelené fazolky
- 1/4 bílého hlávkového zelí
- 1 cibule (malá)
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata (nebo 2 lžičky rajčatového protlaku)
- Koření:
- 1 lžíce indického kari
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička chilli (drceného nebo čerstvá chilli paprička)
- 1 lžička celé hnědé hořčice (nemusí být)
- olej (v Indii se používá Ghí)
Postup Zeleninové sabdží
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak.
Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme.
Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.