Vepřová panenka na lesním ovoci
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové panenky
- 100 g anglické slaniny
- 1 balení sušeného ovoce Lesní směs
- brusinková zavařenina
- na zahuštění granulovaná jíška podle potřeby
- olej na opečení
- Marináda:
- olivový olej
- sůl
- pepř
- sušená petrželka
Postup Vepřová panenka na lesním ovoci
Postup přípravy receptu
-
Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce.
Takto připravené maso potřít marinádou.
Zprudka ze všech stran opéct na oleji.
Dát stranou a na výpeku podusit zbytek lesního ovoce, dát zpět maso a asi 5 min ze všech stran opékat do červena.
Podlít troškou vody, podusit a zahustit granulkami jíšky, ale jenom nepatrně. Šťáva by neměla být vodová.
Dochutit brusinkovou zavařeninou, chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá.