Aspik

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Na nálev:
0,9 l vody
0,1 l octu
15 g soli
15 g cukru
1 cibule
3 kuličky nové koření
až 6 kuliček pepř celý
2 kusy bobkový list
2 sáčky čiré želatiny
šunka nebo šunkový salám
pařížský salát nebo vlašský salát
vajíčka uvařená natvrdo
okurky kyselé
čerstvou papriku

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku.

  2. Šunku naplním salátem a smotám do ruliček.

  3. Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a zase ruličky šunky. Vajíčka okurky s paprikou skládám i do boků formy.

  4. Pak z nálevu vytáhnu všechny ingredience a do čistého zamíchám 2 sáčky želatiny a přihřeji ji. Záleží podle toho jakou želatinu použijete je to na sáčkách napsané.

  5. Potom ji opatrně naleji přes lžíci do formy a dám do druhého dne zatuhnout. Nálev je opravdu výborný a všem zatím aspik moc chutnal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!