Aspik
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Na nálev:
- 0,9 l vody
- 0,1 l octu
- 15 g soli
- 15 g cukru
- 1 cibule
- 3 kuličky nové koření
- až 6 kuliček pepř celý
- 2 kusy bobkový list
- 2 sáčky čiré želatiny
- šunka nebo šunkový salám
- pařížský salát nebo vlašský salát
- vajíčka uvařená natvrdo
- okurky kyselé
- čerstvou papriku
Postup Aspik
Postup přípravy receptu
-
Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku.
Šunku naplním salátem a smotám do ruliček.
Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a zase ruličky šunky. Vajíčka okurky s paprikou skládám i do boků formy.
Pak z nálevu vytáhnu všechny ingredience a do čistého zamíchám 2 sáčky želatiny a přihřeji ji. Záleží podle toho jakou želatinu použijete je to na sáčkách napsané.
Potom ji opatrně naleji přes lžíci do formy a dám do druhého dne zatuhnout. Nálev je opravdu výborný a všem zatím aspik moc chutnal.