Nepečený Stracciatella dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
20 ks cukrářských piškotů
100 g másla (rozpuštěného)
Na čokoládovou náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
50 g čokolády na vaření
Na stracciatella náplň:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
30 g cukru krupice
70 g hořké čokolády (strouhané)
+ čokoláda (strouhaná, na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici.

  2. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme. Sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu. Dáme také ztuhnout do lednice.

  3. Svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme.

  4. Na straciatella náplň ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu. Navršíme na celý korpus a urovnáme. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici min. 3 hodiny ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!