Nepečený Stracciatella dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 20 ks cukrářských piškotů
- 100 g másla (rozpuštěného)
- Na čokoládovou náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač smetany
- 50 g čokolády na vaření
- Na stracciatella náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače smetany
- 30 g cukru krupice
- 70 g hořké čokolády (strouhané)
- + čokoláda (strouhaná, na ozdobu)
Postup Nepečený Stracciatella dort
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici.
Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme. Sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu. Dáme také ztuhnout do lednice.
Svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme.
Na straciatella náplň ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu. Navršíme na celý korpus a urovnáme. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici min. 3 hodiny ztuhnout.