Omeleta plněná grilovanými ledvinkami

Recepty, Grilování

Suroviny

Na omelety:
8 vajec
6 lžic vody
sůl
drcený kmín
Na náplň:
4 vepřové ledvinky
2 cibule
4 silnější plátky slaniny
4 grilovací jehly nebo špejle
2 lžičky koňaku nebo whisky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme, vykrojíme tuk, dobře je opereme, nakrájíme na plátky, několikrát propláchneme pod tekoucí vodou a dvakrát spaříme vařící vodou, necháme okapat a vysušíme je. Slaninu pokrájíme na kostky, cibuli na kolečka.

  2. Na grilovací jehly napichujeme střídavě ledvinku, slaninu a cibuli, potřeme olejem a grilujeme do propečení ledvinek. Před vyjmutím z grilu můžeme pokropit ledvinky pár kapkami koňaku nebo whisky.

  3. Z rozšlehaných vajec, vody a soli usmažíme na pánvi omelety a mírně je posypeme tlučeným kmínem. Měkké ledvinky osolíme, opepříme a stáhneme s jehel na omelety, které přeložíme a podáváme s vařenými bramborami a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!