Aspiková cihla (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g hovězího libového masa (i více)
- 5 vajec
- želatina v prášku
- 1 velká sterilovaná zelenina do bramborového salátu
- česnek
- pepř
- nové koření
- sůl
- ocet
- sladidlo (fruktóza, erythritol, kokosový cukr)
Postup Aspiková cihla (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso uvaříme s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí a česnekem do měkka.
Vývar s masem dáme do lednice, sebereme ztuhlý tuk, scedíme, obereme maso a nakrájíme ho. Uvaříme 5 vajec. Necháme nabobtnat želatinu v troše studeného vývaru, asi 1 hod. Na půl litru vývaru počítám s 20 g želatiny.
Do vývaru nasypeme sterilovanou zeleninu do bramborového salátu a dolijeme i lák dle potřeby. Dochutíme solí, octem, sladidlem a zahřejeme pod bod varu. Odstavíme z plotny, vmícháme želatinu, krájená vejce, zeleninu do salátu a maso. Nalijeme do formy (třeba svačinová krabička). Dáme do lednice. Ztuhne za cca 3-4 hodiny.