Kávový krém do dortu – Retro

Recepty, Zdobení

Suroviny

2,5 dcl silné černé kávy
5 dkg hrubé mouky
7 dkg vanilkového cukru
7 dkg másla
vlašské ořechy (jemně sekané)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme čtvrt litru silné černé kávy, necháme vychladnout.

  2. Pak do ní rozkvedláme 5 dkg hrubé mouky a svaříme na hustou kaši při stálém míchání.

  3. Zvlášť utřeme 7 dkg vanilkového cukru se 7dkg másla (může být polovina i umělého tuku).

  4. Do prochladlé kávové kaše vmícháme máslo s cukrem utřené po lžičkách a vše pilně třeme asi čtvrt hodiny, aby se krém pěkně spojil. Máme-li, můžeme při tření přidat lžíci jemně usekaných vlašských ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!