Kávový krém do dortu – Retro
Recepty, ZdobeníSuroviny
- 2,5 dcl silné černé kávy
- 5 dkg hrubé mouky
- 7 dkg vanilkového cukru
- 7 dkg másla
- vlašské ořechy (jemně sekané)
Postup Kávový krém do dortu – Retro
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme čtvrt litru silné černé kávy, necháme vychladnout.
Pak do ní rozkvedláme 5 dkg hrubé mouky a svaříme na hustou kaši při stálém míchání.
Zvlášť utřeme 7 dkg vanilkového cukru se 7dkg másla (může být polovina i umělého tuku).
Do prochladlé kávové kaše vmícháme máslo s cukrem utřené po lžičkách a vše pilně třeme asi čtvrt hodiny, aby se krém pěkně spojil. Máme-li, můžeme při tření přidat lžíci jemně usekaných vlašských ořechů.