Kávový perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 200 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 dl oleje
- 2,5 dl vychlazené černé kávy (instantní, nebo turecká, scezená)
- 2 dl mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- ½ lžičky skořice
- kůra z 1 citrona
- 100 g mletých ořechů
- Poleva:
- 250 g moučkového cukru
- 2 lžíce instantní kávy (nezalité)
- 6 lžic horkého mléka
Postup Kávový perník
Postup přípravy receptu
-
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne všľaháme olej, kávu a mlieko.
Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, perníkové korenie, kôru a orechy. Dobre premiešame.
Vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180°C.
Na polevu dáme do hlbokého taniera cukor a kávu a zalejeme horúcim mliekom. Lyžicou trieme, kým nie je poleva hladká.
Upečený koláč polejeme polevou a necháme stuhnúť.