Kávový perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
2 vejce
1 dl oleje
2,5 dl vychlazené černé kávy (instantní, nebo turecká, scezená)
2 dl mléka
1 prášek do pečiva
1 lžíce perníkového koření
½ lžičky skořice
kůra z 1 citrona
100 g mletých ořechů
Poleva:
250 g moučkového cukru
2 lžíce instantní kávy (nezalité)
6 lžic horkého mléka

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne všľaháme olej, kávu a mlieko.

  2. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, perníkové korenie, kôru a orechy. Dobre premiešame.

  3. Vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180°C.

  4. Na polevu dáme do hlbokého taniera cukor a kávu a zalejeme horúcim mliekom. Lyžicou trieme, kým nie je poleva hladká.

  5. Upečený koláč polejeme polevou a necháme stuhnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!