Kávové sušenky s kávovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g prosáté hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 160 g změklého másla
- 1/4 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- 2 lžíce sypké kávy Jacobs Velvet
- 3 lžíce studené kávy Jacobs Velvet tekuté
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 5 lžic třtinového cukru
- 3 lžíce kávy Jacobs Velvet sypké
- 1/2 másla
- lžička vanilkového aroma
- bílá čokoláda na ozdobu
Postup Kávové sušenky s kávovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme hodinu v ledničce. Pak na jemně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrájíme oválky a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. Necháme vychladnout.
V mléce dobře rozmícháme pudink, cukr a kávu a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, přidáme vanilkové aroma a máslo. Dobře vyšleháme. Sáčkem nastříkáme na sušenky, přiklopíme další sušenkou a lehce přitlačíme. Ozdobíme bílou čokoládou a necháme v ledničce uležet.