Kávové sušenky s kávovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g prosáté hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 žloutky
160 g změklého másla
1/4 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
2 lžíce sypké kávy Jacobs Velvet
3 lžíce studené kávy Jacobs Velvet tekuté
Krém:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
5 lžic třtinového cukru
3 lžíce kávy Jacobs Velvet sypké
1/2 másla
lžička vanilkového aroma
bílá čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme hodinu v ledničce. Pak na jemně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrájíme oválky a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. Necháme vychladnout.

  2. V mléce dobře rozmícháme pudink, cukr a kávu a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, přidáme vanilkové aroma a máslo. Dobře vyšleháme. Sáčkem nastříkáme na sušenky, přiklopíme další sušenkou a lehce přitlačíme. Ozdobíme bílou čokoládou a necháme v ledničce uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!