Aspiková bábovka

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

zbytky vepřového vařeného masa
vařené uzené maso
sterilovaná kukuřice
sterilovaný hrášek
sterilovaná paprika
sterilovaná okurka
Dále:
sůl
pepř
želatina v prášku na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Zbylo mi vařené vepřové maso z hlavy, tak co s tím?? Napadl mě aspik, tak jsem se dala do díla.

  2. Maso jsem pokrájela na menší kousky i s uzeným masem (zbylo z uzených žeber), přidala zeleninu, ochutila solí, pepřem.

  3. Připravila jsem želatinu podle návodu na vaječnou tlačenku.

  4. Přivedeme 150 ml vody k varu, odstavíme, vsypeme obsah sáčku se želatinou, rozmícháme, poté nalijeme jen 400 ml studené vody, znovu rozmícháme a přilijeme ke směsi z masa.

  5. Dochutíme nálevem z okurek a nalijeme do bábovkové formy. Necháme ztuhnout do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!