Aspiková bábovka
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- zbytky vepřového vařeného masa
- vařené uzené maso
- sterilovaná kukuřice
- sterilovaný hrášek
- sterilovaná paprika
- sterilovaná okurka
- Dále:
- sůl
- pepř
- želatina v prášku na vaječnou tlačenku
Postup Aspiková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Zbylo mi vařené vepřové maso z hlavy, tak co s tím?? Napadl mě aspik, tak jsem se dala do díla.
Maso jsem pokrájela na menší kousky i s uzeným masem (zbylo z uzených žeber), přidala zeleninu, ochutila solí, pepřem.
Připravila jsem želatinu podle návodu na vaječnou tlačenku.
Přivedeme 150 ml vody k varu, odstavíme, vsypeme obsah sáčku se želatinou, rozmícháme, poté nalijeme jen 400 ml studené vody, znovu rozmícháme a přilijeme ke směsi z masa.
Dochutíme nálevem z okurek a nalijeme do bábovkové formy. Necháme ztuhnout do druhého dne.