Aspik v bílém aneb Lídiny bílé kopečky
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 400 ml silného kuřecího vývaru
- 200 g majolky (tatarky)
- 250 g vařeného kuřecího masa bez kostí a kůží
- 200 g tvrdého sýru (Gouda, Eidam)
- 2 vařené mrkve
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 barevná kapie
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce nasekaných lístků nati petržele
- 20 g práškové želatiny
Postup Aspik v bílém aneb Lídiny bílé kopečky
Postup přípravy receptu
-
Vývar zahřejeme na cca 60 stupňů, vsypeme želatinu, metličkou dobře rozšleháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky. Přidáme na drobné kousky nakrájenou papriku, mrkev a kuřecí maso.
Dále přidáme hořčici, zelené bylinky a majolku. Promícháme, přilijeme chladný vývar se želatinou a opět promícháme.
Směsí naplníme tvořítka a dáme je nejlépe přes noc vychladit do lednice.