Drůbeží kousky v rajčatové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího nebo krůtího masa
pepř mletý
sůl
olej nebo máslo
1 cibule
1-2 stroužky česneku
250 g nakládaných loupaných rajčat nebo hodně zralá oloupaná čerstvá masitá rajčata
tymián
100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata osmažené na oleji či másle.

  2. K osmaženému masu přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek s tymiánem (sušený nebo čerstvou snítku), přidáme pokrájená rajčata, dle potřeby (jen pokud jsou rajčata hodně masitá) přidáme maličko vývaru a vše podusíme cca 5 minut pod poklicí.

  3. Z pokrmu vyndáme snítku z tymiánu, přilijeme smetanu pro zjemnění a krátce vše společně necháme provařit. V případě, že byla rajčata více kyselá, můžeme přidat do omáčky maličko cukru a naopak, kdo rád trpčí omáčky, vmíchá po odstavení do omáčky smetanu zakysanou.

  4. Podáváme s gnocchi, těstovinami, rýží nebo bramborem, kdy přílohu (noky, těstoviny) můžeme vmíchat do připravené omáčky s masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!