Bramborová kaše s vejcem nejen pro děti

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor typu C
50 g másla
125 ml smetany nebo plnotučného mléka
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané, omyté a nakrájené brambory uvaříme doměkka. Vejce vaříme ve vodě se lžičkou octa na tvrdo cca 7 -8 min. Vejce vyndáme, naťukneme je, přendáme do studené vody. Pod vodou vejce lehce zbavíme skořápky.

  2. Uvařené brambory slijeme, rozmačkáme, přidáme polovinu másla, teplé mléko nebo smetanu. Dle chuti osolíme a ručním šlehačem vyšleháme hladkou kaši.

  3. Hotovou kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a na povrch nastrouháme uvařené vejce. Podáváme se zeleninovým salátem. Pro děti přizdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!