Mangoldová polévka s kadeřávkem

Recepty, Polévky

Suroviny

10 listů zeleného mangoldu
5 listů kadeřávku
několik větviček kadeřavé petrželky
5 růžičkových kapustiček
1 lžíce hladké mouky
100 ml nízkotučného mléka
5 g másla
1 vejce natvrdo
bílý pepř
muškátový květ
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  2. Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.

  3. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta.

  4. Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!