Mangoldová polévka s kadeřávkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 10 listů zeleného mangoldu
- 5 listů kadeřávku
- několik větviček kadeřavé petrželky
- 5 růžičkových kapustiček
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml nízkotučného mléka
- 5 g másla
- 1 vejce natvrdo
- bílý pepř
- muškátový květ
- sůl
Postup Mangoldová polévka s kadeřávkem
Postup přípravy receptu
-
Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.
Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.
V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta.
Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.