Pórková omáčka II.
Recepty, OmáčkySuroviny
- 25 g oleje
- 25 g cibule
- 25 g hladké mouky
- 300 ml masového vývaru
- 100 ml mléka
- 60 ml sladké 12% smetany
- 10 g másla
- sůl dle potřeby
- 70 g pórku + 7 g oleje
Postup Pórková omáčka II.
Postup přípravy receptu
-
Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem a necháme pozvolna důkladně provařit, cca 30 minut. Ke konci varu přidáme smetanu a případně dosolíme. Hustotu omáčky v průběhu vaření můžeme upravit přidáním vývaru nebo mléka.
Pórek nakrajíme na kolečka nebo půlkolečka, osmahneme ho na tuku, přídáme lžíci vody a velice krátce podusíme. Pak ho vmícháme do omáčky a tu ještě nakonec zjemníme máslem.