Rizoto s vepřovým masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 velké hrnky sypané rýže
- 250 g vepřové pečeně (kotlety)
- sáček mražené zeleniny
- 100 g eidam
- 1 lžíce červené papriky
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- 1 lžička grilovacího koření
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 1 dcl vody
- 1 lžíce másla
Postup Rizoto s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malinké kostičky, smícháme s grilovacím kořením, solí a pepřem.
Cibulku nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme maso, orestujeme a až se zatáhne, přidáme lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, lžíci červené papriky a 1 dcl vody.
Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
Mezitím si připravíme rýži.
Na lžíci másla orestujeme 2 hrnky rýže, jakmile se orestuje cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody, osolíme, vaříme do doby, než je z rýže kaše a voda je vyvařená.
Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby na 180 stupňů na cca 12-15 minut.
Až bude rýže hotová smícháme s masem a posypeme eidamem.