Rizoto s vepřovým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 velké hrnky sypané rýže
250 g vepřové pečeně (kotlety)
sáček mražené zeleniny
100 g eidam
1 lžíce červené papriky
1 cibule
1 lžička soli
1 lžička grilovacího koření
pepř
1 lžíce oleje
1 dcl vody
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malinké kostičky, smícháme s grilovacím kořením, solí a pepřem.

  2. Cibulku nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme maso, orestujeme a až se zatáhne, přidáme lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, lžíci červené papriky a 1 dcl vody.

  3. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.

  4. Mezitím si připravíme rýži.

  5. Na lžíci másla orestujeme 2 hrnky rýže, jakmile se orestuje cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody, osolíme, vaříme do doby, než je z rýže kaše a voda je vyvařená.

  6. Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby na 180 stupňů na cca 12-15 minut.

  7. Až bude rýže hotová smícháme s masem a posypeme eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!