Sladkokyselá dýně
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 kg dýně
- 4 lžíce slunečnicového oleje (nebo zeleninového...)
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1-2 červené feferonky vypeckované a nakrájené nadrobno (nebo 1/4 lžičky kajánského pepře)
- 1 kg čerstvých dozrálých rajčat (oloupané a nakrájené na kostky, nebo 800g konzervovaných nakrájených rajčat)
- 1 lžíce hrozinek
- 2 lžíce vinného octa
- nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 kyselého pomeranče (nebo citronu)
Postup Sladkokyselá dýně
Postup přípravy receptu
-
Oloupejte, odjadřete a nakrájejte dýni na kostky - budete potřebovat velice ostrý nůž.
Rozehřejte wok na velice mírném ohni, pak přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte jí za občasného míchání alespoň 15 minut, nebo dokud není zlatá, ale ještě není hnědá. Poté přidejte rajčata a přiklopené rozvařte na hustou kaši.
Přidejte dýni, hrozinky, ocet, pomerančovou kůru a šťávu. Vařte dokud hrnec opět nezačne bublat, poté snižte oheň a vařte lehce odklopené dalších 20 minut, nebo dokud nejsou chutě správně promíšené a dýně není perfektně měkká. Servírujte v pokojové teplotě.