Vdolky s malinovým krémem, šlehačkou a malinami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

320 ml mléka
15 g droždí
50 g cukru
400 g polohrubé mouky
2 žloutky
100 g másla
250 ml smetany
mouka na pomoučnění
olej na smažení
250 g mražených malin
lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Část mléka nalijeme do hrnečku, zahřejeme, přidáme rozdrobené kvasnice, lžičku cukru a trochu mouky.

  2. Promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  3. V míse utřeme žloutky se zbylým cukrem a máslem do pěny.

  4. Přimícháme kvásek a postupně zbylou mouku a mléko.

  5. Těsto dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout.

  6. Těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme z něj 5 mm vysokou placku.

  7. Vdolky přendáme na pomoučený plech, zakryjeme utěrkou a necháme opět vykynout. Smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova.

  8. Přebytečný olej vysušíme papírovým ubrouskem.

  9. Polovinu malin rozmixujeme s lžící cukru a smetanou (smetany tolik, aby nebyla směs tekutá a udržela se na vdolkách).

  10. Vdolky potíráme malinovým krémem, zdobíme šlehačkou a navrch přijde ještě celá malina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!