Vdolky s malinovým krémem, šlehačkou a malinami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 320 ml mléka
- 15 g droždí
- 50 g cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 100 g másla
- 250 ml smetany
- mouka na pomoučnění
- olej na smažení
- 250 g mražených malin
- lžíce cukru
Postup Vdolky s malinovým krémem, šlehačkou a malinami
Postup přípravy receptu
-
Část mléka nalijeme do hrnečku, zahřejeme, přidáme rozdrobené kvasnice, lžičku cukru a trochu mouky.
Promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
V míse utřeme žloutky se zbylým cukrem a máslem do pěny.
Přimícháme kvásek a postupně zbylou mouku a mléko.
Těsto dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout.
Těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme z něj 5 mm vysokou placku.
Vdolky přendáme na pomoučený plech, zakryjeme utěrkou a necháme opět vykynout. Smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova.
Přebytečný olej vysušíme papírovým ubrouskem.
Polovinu malin rozmixujeme s lžící cukru a smetanou (smetany tolik, aby nebyla směs tekutá a udržela se na vdolkách).
Vdolky potíráme malinovým krémem, zdobíme šlehačkou a navrch přijde ještě celá malina.