Krkonošská pochoutka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 150 g vepřové kýty
- 150 g vepřových jater
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 červená paprika
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 menší sterilovaná okurka
- 70 g sterilovaných žampionu (nebo čerstvých žampionů)
- 2 lžíce borůvek
- 1 lžíce sojové omáčky
- mletý kmín
- 1 cibule
- olej
- pepř
- sůl
Postup Krkonošská pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.
Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme rajský protlak, na nudličky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou okurku, borůvky, sojovou omáčku, kmín a žampiony.
Promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Malinko podlejeme a za občasného míchání dusíme do změknutí masa. Podáváme s bramborem, kroketami, nebo jen s chlebem.