Horký čokoládový pudink s rumem a skořicí
Recepty, NápojeSuroviny
- 800 ml mléka
- 1 sáček čokoládového pudinkového prášku
- 4 lžíce kakaa
- asi 100 ml rumu
- 1/2 lžičky skořice
- cukr dle chuti
- 180 ml smetany ke šlehání
- Čokoládové zdobení
Postup Horký čokoládový pudink s rumem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu.
Do vroucího kakaa postupně vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.
Nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí.
Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Čokoládu rozdělíme do skleniček. Nastříkáme na ni kopeček šlehačky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.