Panenští Ondrášci

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Na bramborákové těsto
8 středních oloupaných brambor
2-3 lžíce hladké mouky
sůl
5 stroužků česneku
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
cca 2 lžíce mléka
1 vejce
1 ks vepřové panenky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory najemno nastrouháme, zastříkneme mlékem, osolíme, okořeníme, promícháme, přidáme vajíčko a postupně přidáváme mouku a promícháváme.

  2. Panenku nakrájíme na cca 2cm plátky, osolíme a mezi mikrotenovým úřezem pěstí lehce naklepeme.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo, z bramborákového těsta vytvoříme placičky, na ně položíme plátky panenky a naneseme vrstvu bramborákového těsta.

  4. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta zatáhla. Smažíme cca 15 minut, sundáme pokličku, otočíme a smažíme dalších 10 minut bez pokličky (podle potřeby přidáme sádlo na smažení).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!