Panenští Ondrášci
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Na bramborákové těsto
- 8 středních oloupaných brambor
- 2-3 lžíce hladké mouky
- sůl
- 5 stroužků česneku
- mletý pepř
- drcený kmín
- majoránka
- cca 2 lžíce mléka
- 1 vejce
- 1 ks vepřové panenky
- sůl
Postup Panenští Ondrášci
Postup přípravy receptu
-
Brambory najemno nastrouháme, zastříkneme mlékem, osolíme, okořeníme, promícháme, přidáme vajíčko a postupně přidáváme mouku a promícháváme.
Panenku nakrájíme na cca 2cm plátky, osolíme a mezi mikrotenovým úřezem pěstí lehce naklepeme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo, z bramborákového těsta vytvoříme placičky, na ně položíme plátky panenky a naneseme vrstvu bramborákového těsta.
Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta zatáhla. Smažíme cca 15 minut, sundáme pokličku, otočíme a smažíme dalších 10 minut bez pokličky (podle potřeby přidáme sádlo na smažení).