Vepřové plátky s hořčicovo-pórkovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky z kýty
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- plnotučná hořčice
- 10 cm kousek bílé části pórku
- sůl
- kmín
- majoránka
- pepř
- 1/2 hovězího bujónu
- hladká mouka
Postup Vepřové plátky s hořčicovo-pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Maso vložíme na rozpálenou pánev s olejem a zprudka opečeme po obou stranách. Vytáhneme na talíř.
Ve výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a prolisovaný česnek. Krátce promícháme, zasypeme 1 lžící hladké mouky a uděláme jíšku. Nalijeme 1l vody, přidáme 1 velkou lžíci hořčice a rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.
Přidáme kmín, sůl, majoránku, bujón a pórek nakrájený na kolečka.
Promícháme, vrátíme maso zpět a vaříme dalších 15-20 minut. Občas promícháme. Podáváme s bramborovou kaší.