Vepřové plátky s hořčicovo-pórkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky z kýty
1 velká cibule
1 stroužek česneku
plnotučná hořčice
10 cm kousek bílé části pórku
sůl
kmín
majoránka
pepř
1/2 hovězího bujónu
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Maso vložíme na rozpálenou pánev s olejem a zprudka opečeme po obou stranách. Vytáhneme na talíř.

  2. Ve výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a prolisovaný česnek. Krátce promícháme, zasypeme 1 lžící hladké mouky a uděláme jíšku. Nalijeme 1l vody, přidáme 1 velkou lžíci hořčice a rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.

  3. Přidáme kmín, sůl, majoránku, bujón a pórek nakrájený na kolečka.

  4. Promícháme, vrátíme maso zpět a vaříme dalších 15-20 minut. Občas promícháme. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!