Bleskové jogurtové koblížky s banánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g bílého jogurtu (já měl hustý smetanový, 10% tuku)
- 1 zralý banán, cca 120 gramů po oloupání
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce rumu
- cca 150 g hladké mouky
- půl balení prášku do pečiva
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání, není nutný
Postup Bleskové jogurtové koblížky s banánem
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry, přidáme vidličkou rozmačkaný zralý banán, jogurt, rum a dobře promícháme. Přisypeme hladkou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Vytvoříme středně tuhé těsto, kterése bude lepit na lžíci. Konzistence se nelekáme, lžičkou těsto z mísy nabíráme a ze lžičky ho vždy prstem stáhneme (sundáme) přímo do horké olejové lázně. Oleje dáváme vyšší vrstvu, cca 2-3 cm. Nesmažíme příliš zprudka, spíše na střední teplotu, aby se koblížky dobře propekly.
Pokud máme olejovou vrstvu dost vysokou, koblížky se mají snahu samy otáčet během smažení a opékat se tak stejnoměrně ze všech stran dozlatova. Pokud ne, pomůžeme jim lehce vidličkou. Po osmažení je vyndaváme děrovanou naběračkou nebo kovovým cedníčkem z oleje a dáme je okapat na ubrousek.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ale kdo nechce, nemusí.