Sekaný přírodní řízek
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 2 cibule
- mléko
- sůl
- pepř
- strouhanka
- hl. mouka na obalení
- petrželka
- tuk na pečení
- 50 g másla
Postup Sekaný přírodní řízek
Postup přípravy receptu
-
Maso a v mléce namočený, nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem, solí, pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme strouhanku.
Vytvoříme oválné řízky, obalíme v hl. mouce a dorůžova opečeme na tuku.
V pekáčku zpěníme zbývající cibuli na másle, na to vložíme opečené řízky, podlijeme trochou vody a v troubě dusíme 15 minut.
Pak můžem ještě zjemnit kouskem másla. Podáváme s různě upravenými brambory. Tip-s brambory labůžo.