Holandský sekaný vepřový řízek
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- sůl
- pepř mletý
- 1 hrst petrželky - plocholisté
- 100 g sýru gouda, hrubě strouhaného
- cca 100 ml studené (ledové) vody
- Suroviny na trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Holandský sekaný vepřový řízek
Postup přípravy receptu
-
Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), jemně nasekanou plocholistou petrželovou nať, osolíme a opepříme.
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran. Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.