Holandský sekaný vepřový řízek

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
sůl
pepř mletý
1 hrst petrželky - plocholisté
100 g sýru gouda, hrubě strouhaného
cca 100 ml studené (ledové) vody
Suroviny na trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), jemně nasekanou plocholistou petrželovou nať, osolíme a opepříme.

  2. Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran. Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!