Holandský řízek s medvědím česnekem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
200 g eidamu
2 ks vejce
dle potřeby strouhanka
dle chuti sůl
dle chuti pepř
10 listů medvědího česneku
Na obalení:
2 ks vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vložíme do misky, přidámr nastrouhaný sýr a nadrcený česnek, sůl a pepř a promícháme, nakonec zahustíme strouhankou.

  2. Z připravené hmoty vytvoříme karbenátky, které obalíme klasicky v trojobalu - mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka. Připravené holandské řízky smažím ve fritovacím hrnci.

  3. Usmažené řízky podáváme s brambory, dozdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!