Holandský řízek s medvědím česnekem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 200 g eidamu
- 2 ks vejce
- dle potřeby strouhanka
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 10 listů medvědího česneku
- Na obalení:
- 2 ks vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
Postup Holandský řízek s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vložíme do misky, přidámr nastrouhaný sýr a nadrcený česnek, sůl a pepř a promícháme, nakonec zahustíme strouhankou.
Z připravené hmoty vytvoříme karbenátky, které obalíme klasicky v trojobalu - mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka. Připravené holandské řízky smažím ve fritovacím hrnci.
Usmažené řízky podáváme s brambory, dozdobíme pažitkou.