Grissini attorcigliati (kroucené)
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 110 g vody
- asi 1/2-3/4 lžičky soli
- lžíce oleje
- 100 pšeničné chlebové mouky
- 100 g hladké mouky
- 8 g droždí
- (lze přidat sekaná sušená rajčata, krájený česnek, bylinky atp.)
Postup Grissini attorcigliati (kroucené)
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě necháme vzejít droždí (10 min), pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Nakynuté těsto rozválíme (ne zcela do tenka) na plát, pokud je třeba, lehce podsypneme moukou, a nakrájíme asi na 1-1,5 cm široké pásky. Při přenášení na plech pásky dobře zakroutíme a zároveń i vytáhneme do délky, uložíme vedle sebe a necháme nakynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/15-20 min) do světlehnědé barvy, dokřupava. Před pečením můžeme tyčky lehce potřít vodou a sypnout kmín nebo hrubou sůl. U nás třeba chutnají tyčky s nakrájenými sušenými rajčaty (už přímo v těstě). (Je možné upéct tyčky rovné, nekroucené – nakrájíme 1 cm pásky z tlustšího plátu a při přenesení na plech nekroutíme, jen opatrně vytáhneme do délky.)