Perníkové grissini s čokoládovým dipem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1/2 kostičky droždí (20 g)
120 ml mléka
70 g cukru
300 g hladké mouky
špetka soli
2-3 lžičky perníkového koření
50 g másla
Dip:
100 g hořké čokolády
4 lžíce smetany
2 lžíce kávového likéru nebo rumu

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, perníkové koření, cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Zaděláme hladké těsto. Těsto musí být tužší, v případě potřeby přidáme ještě trochu mouky. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut v klidu.

  2. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 5 mm silný a rádýlkem nakrájíme proužky 1 cm široké. Každý proužek těsta zatočíme do spirálky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme připravený plech. Pečeme asi 15 minut. Vychladlé tyčinky namáčíme do čokoládového dipu.

  3. Dip: čokoládu rozlámeme na kostičky, dáme do misky, přilijeme smetanu a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Pak přilijeme alkohol a dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!